Той не е някакъв спомен, изровен трудно, а е част от мен,

...
Той не е някакъв спомен, изровен трудно, а е част от мен,
Коментари Харесай

Виктор Николаев: Отивам за малко и си тръгвам и виждам Разград хубав

Той не е някакъв спомен, изровен мъчно, а е част от мен, казва известният публицист

В регионалните приложения „ Рестарт “ на в. „ 24 часа “ представяме хора, които са родени в съответния град, само че сега не живеят в него.

Те описват с доста неспокойствие за приятелите, за улиците от детството, за лудориите и случките, които остават в спомените им вечно.

Тук ще прочетете по какъв начин известният публицист Виктор Николаев дефинира родния Разград в деня на празника му.

„ Цялото ми детство е в Разград. Помня всичко – разходките, парка, приятелите ми. Семейството ми е там до ден сегашен, по тази причина постоянно се прибирам.
Родният ми град не е някакъв спомен, изровен мъчно, а е част от мен. “

Така Виктор Николаев, известният тв водещ на „ Здравей, България “ по Нова тв, се изяснява в обич на Разград, където е роден и израсъл.

Има доста ослепителен спомен от напълно дребен по какъв начин е седнал в шейната и го теглят в градския парк, където е навалял доста сняг.

„ Тогава като че ли снеговете бяха по-големи, само че

в детския спомен винаги всички неща са по-високи “,

споделя Николаев.

Незабравими остават игрите и в зоопарка, където постоянно ходел с приятелите си. Мили са му и ученическите години, защото тв водещият живее там до 18-годишен.

Малък подреден град, спокоен и чист – по този начин го разказва Виктор Николаев. И си дава сметка за компликациите на хората там, тъй като Разград към момента няма задоволително работни места. Но когато той се прибира, го гледа с очите на човек, който отива там, с цел да се види с хора, които обича.

„ Хем ми е прочут напълно, хем съм малко в ролята на екскурзиант. Отивам за малко и си потеглям и го виждам прекрасен. А през пролетта градът мирише на липи.

В моята детска стая липите съвсем влизаха вътре – големи бяха “,

споделя известният публицист.

Всеки, който за първи път влиза в града, може да прегледа останките от римско време, както и остарелия град, и Свещарската гробница покрай Разград. Има и костница на участниците в освободителната война, по тази причина и празникът на града – 28 януари, е обвързван с Освобождението, както е при множеството градове, изяснява Николаев

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР